Ревю: The Original Beauty Blender (+Сравнение с Real Techniques Miracle Spounge)

by - октомври 01, 2015

Здравейте! Днес ще направя ревю за един много популярен и харесван бюти продукт. Толкова много хора хвалят гъбката Beauty Blender, че карат всеки от нас който не я опитал да се запита дали наистина си заслужава цената и дали е толкова вълшебна колкото казват всички.


The Original Beauty Blender
Цена: 34лв
Къде: в магазини Sephora или онлайн

Beauty Blender е гъбка за нанасяне на кремообразни продукти в яйцевидна форма. Изработена е от специален материал, за да абсорбира минимално количество продукт. Благодарение на формата си без ъгли при нанасяне не оставя видими линии върху лицето. Не съдържат латекс.
Съществуват няколко различни цвята гъбки - розов (оригинална), лилав, черен (предназначен е за професионална употреба) и бял. Начинът на употреба при всички е идентичен.
Бялата, която имам аз не съдържа оцветители и е подходяща за по-чувствителна кожа. Меги и Мариета, които си взеха Beauty Blender в стандартния розов цвят споделиха, че след няколко пранета розовият цвят вече не е толкова наситен. Аз не забелязвам цветът на моята гъбка да се е променил по някакъв начин. Единствено след първото използване остана малко петно в средата на долната по-широка част на гъбката от фон дьо тен.


При нанасяне върху лицето гъбката сякаш подскача върху лицето. Едновременно нанася и прелива продукта с кожата. Нито една четка или копие на тази гъбка не успява да направи тези две неща едновременно. Стига да бъде добре изтискано излишното количество вода, Beauty Blender не отнема от покривността на използваните продукти.

От ляво когато е суха, а от дясно когато се намокри
Beauty Blender трябва да се използва навлажнен. Намокря се и се изтисква, за да се премахне излишното количество вода. Аз обикновено след това го притискам към кърпа, за да съм сигурна, че няма останала излишна вода. При намокряне увеличава размера си няколко пъти.
Използвам гъбката с всякакви кремообразни продукти - фон дьо тен, BB и CC кремове, коректор. С нея използвам горе-долу същото количество продукт както и когато използвам четка. Но без проблем работи и с прахообразни продукти.
Почиствам Beauty Blender след всяка употреба. Марката лансира не отдавна специални продукти за почиства на гъбката. Не съм ги опитала. Аз почиствам моята с обикновен сапун или измиващ продукт за лице. Те се справят чудесно с прането й. Опитах и с веро, но то се измива много по-трудно от останалите почистващи продукти, които използвам.
Използвам пластмасовото контейнерче, в което беше опакована гъбката за съхранение. На капачето и на дъното има отворчета през които да влиза въздух. Когато гъбката е мокра, тя не успява да влезе в него, но ако се остави върху отвора на контейнерчето когато изсъхне тя пада вътре.
Оценка: 5/5

Единствените недостатъци на тази вълшебна гъбка са, че трябва да се пере след всяка употреба (което е досадно особено рано сутрин) и сравнително краткият й живот. Заради честото мокрене и увеличаване на възможността да се развият бактерии е добре Beauty Blender да се подменя на всеки 6 месеца. Но въпреки това обожавам тази гъбка заради бързината и лекотата с която нанася и прелива грим продуктите. Определено си заслужава всяка една стотинка.

Сравнение с Real Techniques Miracle Complexion Sponge
Преди доста време се сдобих с копието на Beauty Blender на Real Techniques. Подробно ревю за него може да прочетете тук. Ще се опитам да бъда кратка в сравнението между двете гъби, защото поста без това стана дълъг.

От ляво когато са сухи, а от дясно когато се намокрят
  •  Цена и достъпност
От съвсем скоро Beauty Blender може да се купи в нашите магазини Sephora на цената от 34лв. А Real Techniques Miracle Complexion Sponge може да се намери единствено онлайн като цената му варира. Аз взех моята за 5,99 паунда.
  • Форма
Гъбката на Real Techniques е малко по-голяма като размер от Beauty Blender. Освен това формата на Real Technique е малко по-различна. 
  • Материал
Трудно ще ви опиша с думи как усещам Beauty Blender в ръцете си. Тя е някак корава, плътна и не е толкова еластична. На фона на нея Real Techniques се усеща като гъба за баня за измиване на тялото, но по-пореста.
  • Нанасяне
Има огромна разлика между двете гъби по отношение нанасяне на продукти върху лицето. Гъбата на Real Techniques при намокряне не увеличава размера си толкова колкото Beauty Blender. Освен това колкото и да я изстисквам, при нанасяне тя се усеща мокра върху лицето. Освен това с нея използвам повече продукт от обикновеното. При нанасяне с  Real Techniques липсва онова подкачане върху кожата което има с Beauty Blender. 
  • Завършек
С Beauty Blender се получа естествен завършек много бързо. Не забелязвам и да отнема от покривността на фон дьо тена. Real Techniques отнема от покривността на нанесените продукти, но иначе получавам същият естествен завършек.
  • Почистване
И тук Beauty Blender се справя по-добре. Може би заради по-порестата си текстура се измива по-лесно, докато водата сякаш просто преминава през Real Techniques. Не забелязвам някоя от двете гъби да съхне значително по-бързо от другата.
 
Накратко Real Techniques Miracle Complexion Sponge е една нелоша гъба с която се постига подобен естествен завършек. Но по всички останали показатели Beauty Blender е по-добър. Лично аз за себе си бих предпочела да платя малко повече за Beauty Blender.



Заповядайте в страницата ми във Facebook тук
Може да ме намерите и в Bloglovin.

You May Also Like

3 коментара

  1. Много подробно ревю наистина :) Аз за момента съм доволна от моята китайска гъбка, но един ден ще си взема и оригиналната, особено щом не отнема от покривността :)

    ОтговорИзтриване