Ревю: Apivita Express Beauty Маски за лице

by - юли 29, 2016



Здравейте! Днес ще си поговорим за четири маски на гръцката марка Apivita. Много харесвам почистващите им маски с розова и зелена глина, но се оказа, че съм ги споменавала само в постове с празни опаковки. А те са наистина страхотни и си заслужават самостоятелен пост. Покрай тях се сдобих и още две маски на бранда, които не бях пробвала до сега.

Apivita Express Beauty Mask
Количество: 2 сашета х 8мл
Цена: от 5,50 до 7,90лв (най-ниска е цената им в аптеки Ремедиум)
Годност след отваряне:
Всички маски не съдържат парабени, пропиленгликол и силикон.

Apivita Express Beauty Ревитализираща маска с портокал
Маската с портокал обещава да тонизира и овлажни кожата на лицето. Освен етерично масло от портокал съдържа витамин C и E и коензим Q10, който да озарят и обновят кожата. Консистенцията на маската е течна и е като крем. В нея има и фини частици. Има много приятен аромат на портокал. Нанася се плътен слой от нея и след 10 минути след измива. След използването й усещам кожата си по-мека и изглежда по-свежа и озарена.

Apivita Express Beauty Почистваща маска с розова глина
Маската е подходяща за суха, нормална и чувствителна кожа. Обещава да почисти кожата нежно и освен това я тонизира и обнови. Съдържа розова клей, пшенични протеини и розова есенция. Цветът на маската е бледо розов. Има приятен и ненатрапчив аромат. Нанася се плътен слой от нея върху почистена кожа и я оставя за 10 минути. Първоначално усещам леко освежаващо и изтръпващо усещане, но то не е неприятно и изчезва малко след нанасянето. Маската не изсъхва напълно и не пречи да се усмихвате, говорите и т.н. както става с някои други маски с глина. След измиване на маската, кожата на лицето е мека и нежна, усеща се по-гладка и по-чиста и изглежда по-сияйна. Кожата ми не е суха или опъната, но определено изпитвам необходимост да нанеса крем. Маската помага за зарастването на вече появили се пъпки. Понякога я използвам локално при появата на особено големи чудовища. Забелязвам и че предотвратява появата на нови пъпки.

Apivita Express Beauty Почистваща маска със зелена глина 
Всичко което ви споменах за маската с розово глина, важи с пълна сила и за тази със зелена макар според производителя тази със зелена глина да е по-подходяща за комбинирана и мазна кожа. Освен зелена клей, тази маска съдържа и прополис. Обещава да почисти порите в дълбочина, да премахне излишното омазняване и черните точки. Цветът й е леко зеленикав и има приятен и свеж аромат. Отново се нанася плътен слой от нея, който се отмива след 10 минути.

Apivita Express Beauty Хидратираща маска с морска лавандула
Маската съдържа морска лавандула, прополис, масло от шеа и алое. Обещава да хидратира кожата и да я предпази от замърсяванията на околната среда. Маската има много успокояващ аромат. Консистенцията й наподобява гъст крем. Отново се нанася плътен слой от нея, който се отмива след 10 минути. След използване на маската кожата ми е много, много мека и хидратирана. Определено бих използвала тази маска и през зимата, когато можата ми макар и комбинирана се нуждае от допълнителна хидратация.



Както вече споменах много харесвам почистващите маски с глина на Apivita и ако сте в търсене на такава бих препоръчала именно една от тях. Другите две маски, които опитах за първи път ( с лавандула и портокал) също ми допаднаха, но не могат да изместя любимите ми глинени. Определено ще опитам и другите маски, които предлага марката.



Заповядайте в страницата ми във Facebook тук
Може да ме намерите и в Bloglovin.

You May Also Like

0 коментара