Ревю: Bourjois Rouge Edition Aqua Laque

by - април 22, 2016

Още през миналата година Bourjois пуснаха червилата Aqua Laque от серията Rouege Edition. За разлика от Velvet (които са с матов финиш), Aqua Laque обещават бляскав завършек, наситен цвят и 10 часа трайност и хидратация за устните.Предлагат се в 8 цвята. Аз си взех цветовете 04 Viens si tu Roses и 02 Rose on the Rocks.

Bourjois Rouge Edition Aqua Laque
Количество: 7,7мл
Цена: 16,99лв
Годност след отваряне: 6 месеца

Както може би сте забелязали от снимката двете червила имат известни разлики в опаковката си. Според марката разлика има само във външния вид, но не и във формулата на червилата. При старата опаковка долната част е прозрачна и през нея се вижда самия продукт, докато при новата тя е непрозрачна и е оцветена в цвят отговарящ на цвета на червилото. Капачките както и при Velvet червилата отговарят на цвета на червилото, но при Aqua Laque те са направени от лъскава пластмаса.
Формулата на Aqua Laque е много лека и не лепне. При нанасяне върху устните се усещат като студена вода. Това ги прави много подходящи за използване в горещите дни. Ароматът на червилата е сладникав, парфюмен, но не прекалено силен. Радвам се, че са поработили върху това защото Velvet червилата имат доста силен химичен аромат.
Апликаторът е идентичен с този на Velvet червилата. Но заради по-течната консистенция на Aqua Laque намирам за необходимо преди нанасяне да отстраня излишното количество продукт от апликатора. В противен случай червилото ще излезе извън контура на устните и може да се нанесе неравномерно. Нанасянето на тънки слоеве намирам за най-подходящо за този продукт. Веднъж нанесени обаче червилата не помръдват. Въпреки по-леката консистенция не се разтичат или размазват.


От марката обещават тези течно червила да останат върху устните цели 10 часа. Ето тук идва голямото разочарование за мен. Да, много брандове слагат гръмки обещания за трайността на продуктите си, но поне като обещаваш 10 часа е добре реалната трайност на продуктите да е поне поливината от обещаното време. По-светлият цвят Rose on the Rocks издържа около 2 часа докато по-тъмния Viens si tu Roses около 3-4 часа. След като изчезнат от устните и двата цвята оставят след себе си лек стейн. Стейнът след изчезването на Rose on the Rocks е почти незабележим, докато при Viens si tu Roses той е по-интензивен.  Ако все пак решите да опитате Aqua Laque червилата бих ви посъветвала да изберете по-тъмен цвят, защото поне при мен той издържа повече и стейна който оставя след като изчезне блясъкът е по-забележим.
Освен трайност от Bourjois обещават и 10 часа хидратация за устните. Червилата са много комфортни за носене и не изсушават устните. Ако устните ми не са сухи, те са ми напълно достатъчно като хидратация и нямам нужда да нанасям балсам през деня. Но ако са сухи и напукани не забелязвам да подобряват състоянието им, но и не го влошават.


От ляво на дясно: Viens si tu Roses, Rose on the Rocks
Viens si tu Roses е малинен цвят, а Rose on the Rocks е ежедневен розов цвят. И двата цвята могат да се наслояват за постигане на по-интензивен цвят.


Оценка: 3/5
Не бих определила Aqua Laque за пълно разочарование, но не смятам, че са толкова страхотни, за да ги препоръчам на някого. Харесвам и двата цвята и освежаващото усещане върху устните при нанасянето им и ще си ги ползвам с удоволствие. Не бих се сдобила с още цветове от тях.




Заповядайте в страницата ми във Facebook тук
Може да ме намерите и в Bloglovin.

You May Also Like

0 коментара