All About The Base: Бази за грим

by - април 25, 2016


Здравейте! До скоро смятах базите за грим за ненужен продукт, който добавя още един слой върху кожата без реално да прави нищо. След като обаче опитах няколко база мнението ми се промени и към днешна дата редовно ги използвам. Може да прочетете мнението ми за базите на Too Faced Primed & Poreless  и за Max Factor Facefinity. Днес ще ви споделя впечатленията си от няколко бази за грим в тестерен размер - как се представиха, дали ми харесаха и бих ли ги купила в реален размер. 
Накратко ще ви спомена за моята кожа и какво искам аз от една база за грим. Кожата ми е комбинирана с мазна Т-зона и имам видими пори по бузите. От една база искам да запълва порите, да улеснява нанасянето на грим продукти и да удължава трайността на грима.

Smashbox Photo Finish Foundation Primer (Количество: 30мл, Цена: около 36 долара)
Базата е с oil free формула. Обогатена е с витамини A и E, екстракт от грозде и зелен чай. Обещава да минимизира линиите върху кожата за гладко кадифено усещане.
Тази мини тубичка съдържа 7,1мл продукт който ще ми стигнат за доста време. Базата е с прозрачен цвят и без аромат. Консистенцията й е лека и не е прекалено силиконова. След нанасяне оставя кадифено усещане върху кожата и запълва съвсем леко някои пори върху лицето. Не запазва кожата матирана и не увеличава трайността на грима.

Bell Hypoallergenic Mat & Smooth Make-up Base (Количество: 30мл, Цена: около 10-15лв)
Базата е предназначена за всеки тип кожа. Без аромат. След нанасяше обещава да удължи свежестта на грима и да матира кожата и оптично да изравни несъвършенствата върху кожата.
Цветът на базата е розов. Консистенцията й е кремообразна и липсва силиконово усещане при нанасяне. След полагане върху кожата тя се усеща по-кадифена и леко матирана. За съжаление не удължава трайността на грима ми, дори напротив - забелязвам, че когато съм с нея на места гримът ми започва да изчезва (нещо което не се случва по принцип с фон дьо тена който използвам в момента). Определено макар да е предназначена за всеки тип не работи за моята кожа.

Make Up Forever Skin Equalizer Step 1 Mattifying Primer (Количество: 30мл, Цена: около 60-70лв)
В черното бурканче на Sephora се крие семпъл на матиращата база на Make Up Forever. Базата е част от серия на марката, която предлага различни видове бази за различни нужни на кожата. Матиращата база обещава да улесни нанасянето на грима и да увеличи трайността му.
Базата е с гъста силиконова консистенция. Разнася се по-трудно. Необходимо е много малко количество от нея, за да се нанесе върху желаните зони (за мен това са бузите и Т-зоната). Прикрива порите, оставя кожата кадифена. Върху нея всички продукти се нанасят много по-бързо и по-лесно. Забелязвам и че използвам по-малко количество фон дьо тен/BB крем когато я нанасям. Тази база наистина удължава трайността на грима, повече от всяка друга.
Като неин единствен минус бих посочила високата й цена, но предвид това колко малко количество от нея е необходимо за нанасяне върху цялото лице и колко добре се представя, то за мен цената й е оправдана. Тази база задължително ще си я купя.

Golden Rose Make-Up Primer Mattifying & Pore Minimising (Количество: 30мл, Цена: около 15лв)
Напоследък Golden Rose пускат много интересни продукти на пазара. Един от последните такива е матиращата база за грим. Марката обещава базата да минимизира порите, да матира кожата и да я направи копринено мека й гладка.
Базата е с бяла кремообразна консистенция. Има едва доловим парфюмен аромат. След нанасяне върху кожата се усеща леко силиконова. В началото е малко лепкава. Трябва да се остави да попие добре за няколко секунди, за да изчезне лепкавото усещане. Прави кожата по-гладка при допир. Не забелязвам да прикрива порите. Не смятам и че прави нещо за да удължи трайността на грима. Не бих си я взела в реален размер.

Isadora Under Cover Face Primer (Количество: 30мл, Цена: около 40-45лв)
Базата за грим на Isadora обещава да скрие несъвършенствата и тъмните петна, да намали зачервяванията и подпухналостта, да увеличи трайността на грима, да матира и едновременно с това да подхрани кожата. Предназначена е за всеки тип кожа.
Базата е с телесен цвят. Има силиконова консистенция. Обикновено прекалено силиконовите като усещане бази карат кожата ми да се омазнява по-бързо (като базите на Inglot и Sephora например). За съжаление и с тази се случи това. Не бих я купила в реален размер.


Бих определила тестването на тези бази като успешно, защото харесах две от тях. А базата на Make Up Forever задължително ще си я взема.




Заповядайте в страницата ми във Facebook тук
Може да ме намерите и в Bloglovin.

You May Also Like

3 коментара

  1. Имах същото количество от базата на Smashbox, но при мен не работеше - не понасям силиконови бази и тази ми се стори прекалено тежка :( за MUFE аз си избрах друга, знаеш :) Но ти препоръчвам да пробваш и базите на Clinique, свършвам втора опаковка и бих си я купила отново :)

    ОтговорИзтриване
  2. И аз, като Ани не харесах тази на Смашбокс, даже мога да ти подаря моето мини щом я харесваш :ДД Полезен пост! Изненада ме приятно с него :))

    ОтговорИзтриване
  3. Базата на GR ми беше интересна, но ще си спестя парите за друга.Аз също не съм фен на силиконовите бази.

    ОтговорИзтриване