Разочароващи продукти #2

by - април 01, 2016


Здравейте! Днешният пост няма да бъде много позитивен. Наскоро правих пролетно почистване на тоалетката си и отделих всички продукти с които не се харесахме. Днес ще ви ги покажа.
Всички тези продукти по една или друга причина не успяха да работят за мен, но пък може да са много подходящи за вас. Ние всички сме много различни и харесваме различни продукти.

Sally Hansen Miracle Gel Топ лак и лакове
Когато видях, че марката вече ще се предлага у нас се зарадвах и веднага взех бледо лилавия цвят 230 All Chalked Up. Получих за проба и цветът 110 Birthday Suit* (който е разкошен нюд цвят) заедно с топ лакът* от серията. А тя обещава постигане на маникюр с гел ефект без печене вкъщи. Рядко лак се задържа върху ноктите ми повече от 3-4 дни, но комбинацията от лак и топ лак от гел серията на Sally Hansen остава непокътната едва ден. Ако върху шишенцето не беше изписано "гел" може би нямаше да остана толкова разочарована. Но заради него веднага очаквам дълготраен маникюр, който липсваше.

Golden Rose Color Expert Лак за нокти #52 & Golden Rose Express Dry Лак за нокти # 13
Слагам тези два лака заедно, защото освен, че са на една марка и цветовете им са доста близки. Но пък се представят по един и същи начин. И двата лака се нанасят неравно, стават на черти без значение дали нанасям няколко тънки слоя или два по-плътни. Харесвам другите серии лакове на марката, но заради тези две несполучливи цвята избягвам тези две серии конкретно.

Too Faced Melted Дълготрайно течно червило в цвят Melted Peony
Изгледала съм доста ревюта за червилата Melted и наистина много исках да ми харесат, защото всички им дават единствено положителни оценки. Цветът Melted Peony е разкошен, но формулата на червилото не ми хареса. Изсушава устните малко след нанасянето му, образува бяла линия във вътрешния ъгъл и не е никак трайно. Ако използвам молив за устни и балсам преди да нанеса червилото тези проблеми не се появяват, но когато даден продукт получава толкова много позитивни мнения аз очаквам малко по-добро представяне.

Catrice Multi Colour Руж #060 Strawberry Frappucino
Много ми е съвестно, че включвам този руж в разочарованията си. Миналата година Catrice намалиха този и още техни продукти. Докато се чудя дали да го взема или не, той вече не можеше да се намери в дрогериите. Любимата ми Меги обаче успя да го издири и ми го подари. Много харесвам ружовете на марката в провоъгълните опаковки и се надявах и този да е като тях. За съжаление не е пигментиран и без значение колко го наслоявам, не успявам да извадя кой знае колко много цвят от него.

Avene Couvrance Коректор*
Имам този коректор в тъмен цвят и това го прави неподходящ за използване под очите за мен. Реших все пак да го ползвам върху лицето за прикриване на дребни несъвършенства. За съжаление не е никак покривен. Може би такава е била идеята зад създаването на този продукт, тъй като това е медицинска козметика и тя трябва да е по-незабележима . Аз обаче не разбирам каква е идеята на коректор който не е покривен. 

Too Faced Shadow Insurance База за сенки
Не знам дали проблема е в моите мазни клепачи или съм получила опаковка с кофти формула, но тази база не работи за мен, а всички са много доволни от нея. Не ми допада като консистенция, като усещане при нанасяне и не забелязвам да увеличава трайността на грима по никакъв начин. Предпочитам хиляди пъти пред нея базата на Urban Decay Primer Potion.

Bourjois 123 Perfect CC Крем #31 Ivory
Още един продукт за който има ужасно много положителни отзиви, но аз не останах очарована от него. Използвам го от време на време и ми харесва като трайност и покривност, а и цветът 31 Ivory е походящ за моя тен. Не ми харесва обаче колко водниста е консистенцията му. Винаги когато го използвам внимавам да не излея прекалено количество от него. Не е необходимо да се натиска тубичката, CC крема просто се стича през отворчето. Другата причина поради която не го харесвам е, че за да стои естествено върху кожата трябва да го нанеса на няколко тънки слоя. Ако нанеса наведнъж количеството необходимо ми от него, стои на черти и сякаш никога не успява да попие в кожата. Забелязвам и, че подчертава порите по носа ми. Освен това CC кремът се събира по върха на носа ми сякаш кожата ми там е суха (а точно там кожата ми е мазна). Това се случва единствено с този продукт.

Avene Hydrance Optimale Хидратиращ крем с SPF30* 
Прочетох доста положителни и няколко отрицателни отзива за този крем на Avene. Беше ми интересно да проверя как би се държал върху моята кожа, но това се оказа мисия невъзможно заради цветът му. Предлага се само в този нюанс, който е много розов и доста тъмен. Не е подходящ за моя тен.Странно е защо една марка решила да предлага тониращ продукт в един единствен цвят не се е спряла на неутрален такъв, който би бил подходящ за далеч повече хора.

Това бяха продуктите, които успяха да ме разочароват напоследък.



Заповядайте в страницата ми във Facebook тук
Може да ме намерите и в Bloglovin.

You May Also Like

1 коментара

  1. Аз много харесвам СС крема, но и на мен ми стои по същия начин на носа! Не мога да разбера защо...

    ОтговорИзтриване