Ревю: Max Factor Whipped Creme Foundation

by - октомври 02, 2015


Здравейте! Днес ще ви поговоря за фон дьо тена на Max Factor Whipped Creme, който имам от доста време. В момента това е продуктът който използвам всеки ден. Една от причините е, че искам да го изразходя, а и в момента той е най-подходящия като цвят за мен в малката ми колекция от фон дьо тени.


Max Factor Whipped Creme Foundation
Количество: 18мл
Цена: около 20лв
Къде: навсякъде където се предлага марката
Годност след отваряне: 12 месеца
Състав:

От марката обещават фон дьо тена да даде полуматово покритие на кожата. Whipped Creme е фьо дьо тен мус с лека и хидратираща формула без да изсушава кожата.

Опаковката фон дьо тена е стъклено бурканче, което се затваря с пластмасова капачка. Малко по-тежка, но капачето се затваря сигурно и не бихте имали проблем ако пътувате. От друга страна опаковката е доста нехигиенична, защото трябва да бръкнете с пръст или четка, за да вземете продукт.
В бурканчето са поместени една 18мл продукт вместо стандартните 30мл. Въпреки това не смятам, че бързо успях да преполовя количеството фон дьо тен.  
Фон дьо тенът се предлага в четири цвята у нас. Аз имам 75 Golden, който е предпоследният цвят. Предлаганите едва четири цвята не дават достатъчно голям избор и би било трудно на някои от вас (особено с по-светла кожа) да откриете подходящ цвят за вас.
Има лек химичен аромат който обаче не се усеща при нанасяне върху кожата. Консистенцията му е по-гъста и наподобява тази на мус. С него трябва да се работи бързо, защото малко след нанасянето му вече е попил в кожата. Стига да се разнесе веднага след нанасяне се прелива лесно без проблем. Аз използвам stippling четка за нанасянето му. Опитах с пръсти, но стоеше на петна. Опитах и със стандартна четка за фон дьо тен, но с нея процеса по-преливане ставаше много бавен, а както споменах с този фон дьо тен трябва да се работи бързо. Като огромен негов минус отбелязвам, че оксидира. Дава на кожата средно покритие. Завършекът му не е нито матов, нито блестящ. Кожата изглежда естествено с него. Не позволява наслояване.
През по-топлите дни Whipped Creme на Max Factor изчезва доста бързо и трайността му никаква я няма (кожата ми е комбинирана с мазна Т-зона). В момента е по-студено и фон дьо тенът издържа без проблем около 4 часа като кожата ми лъсва в Т-зоната. Към края на деня е изчезнал от брадичката и около носа ми. Бих го определила като продукт за нормална кожа.
Оценка: 2/5
 
Като заключение бих казала, че Whipped Creme на Max Factor не е лош продукт, но не е моят фон дьо тен.



Заповядайте в страницата ми във Facebook тук
Може да ме намерите и в Bloglovin.

* Продуктът ми беше предоставен за проба от представители
 на марката, но мнението за него си е лично мое.

You May Also Like

4 коментара

  1. Това не е и моят фон дьо тен. Точно както си казала - не че е лош, но аз лично изобщо не изпаднах в екстаз като си го взех, както по-голямата част от момичетата. Нито цветът е подходящ за мен, нито ми харесва как усещам лицето си с него.

    ОтговорИзтриване
  2. На мен пък този фдт ми е любим ! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Аз го харесвам много, но го пазя за студено време, с тази консистенция в жегите предполагам последиците върху лицето ще са ужасни.. Права си, може да се нанася само с четка, с пръсти ефектът въобще не е добър. При мен стои страхотно и бих го повторила, но има прекалено дълъг списък с други фондьотени, които искам да тествам.

    ОтговорИзтриване