Ревю: Tangle Teezer The Original

by - юли 27, 2015


Предполагам всички сте чували за четките Tangle Teezer. Представляват пластмасова четка със странна форма, която обещава да разресва и разплита косата по-лесно и по-бързо от обикновените четки. Звучи страхотно. Самата аз гледах с интерес и известна доза скептичност чудото наречено Tangle Teezer. В крайна сметка реших да поръчам четката и да проверя сама за себе си дали наистина е толкова страхотна колкото всички казват.
Преди да споделя мнението си за нея ще ви кажа набързо каква е косата ми. Мога да я определя с две думи - бързо заплитаща се. През годините съм била с много къса и с доста дълга коса, но без значение дължината и, тя все успяваше да заплете някак си за отрицателно време. Използвах различни четки, но винаги ми трябваше доста време, за да разплета косата си. След това имаше период в който използвах само гребени, но при разресването с тях губя ужасно много косми от главата си (нямам идея защо). Но откакто имам Tangle Teezer не съм използвала друго нещо за косата си. Оказа се, че тази четка оправдава всеки положителен отзив за нея и всяка стотинка, която платих, за да я имам. Да, цената и е малко по-висока от обикновените четки или гребени за коса, но за мен си заслужава. Предлага се в ужасно много цветове, но аз реших да си я купя в скучния черен цвят.
Заради липсата на дръжка в началото ми беше малко трудно да я използвам, но към днешна дата нямам такъв проблем. Формата на четката перфектно приляга към дланта, веднага щом хванах цаката как точно да я хвана.
Зъбците върху четката са по-дълги и по-къси. Именно в тях смятам, че се крие магията на разплитането. При разресване не драскат скалпа, но зависи и колко сила прилагате. С едва няколко разресвания успявам да премахна заплитанията. Забелязвам и че остава по-малко коса върху четката в сравнение с използването на гребени и обикновени четки. Използвам я върху мокра и върху суха коса.


А ето и малко повече информация за Tangle Teezer-ът:
Tangle Teezer четката е създадена специално за да бъде по-нежна към косъма и да разплита косата по-лесно. Предназначена е за всеки тип коса и може да се използва върху мокра и суха коса. Не трябва да се използва заедно с топлина. 
Предлага се в ужасно много цветове и варианти (оригинален, компактен, за деца).


Tangle Teezer The Original Detangling Hairbrush
Цена: варира в зависимост от къде я купите, но да кажем около 20лв
Къде: може да се намери на много места онлайн
Оценка:5/5

Много марка вече предлагат свои подобен вариант на Tangle Teezer (например Macadamia, Dessata), не съм ги опитвала и не знам дали са толкова сполучливи колкото оригинала. Знам само, че с четката на Tangle Teezer разресвам косата бързо без скубане и забелязвам, че косата ми пада по-малко. Със сигурност ще я купя и в компактен размер, който да нося със себе си в чантата.




Заповядайте в страницата ми във Facebook тук
Може да ме намерите и в Bloglovin.

You May Also Like

1 коментара

  1. Аз съм с Десата и от нея също съм адски доволна. Доста си приличат като гледам снимките. Десата или оригинала, няма значение. Вършат работа и разплитат и не късат дори мокра коса. Това им е най-прекрасното на тези четки <3

    ОтговорИзтриване